Solognac neoprenske rukavice

S obzirom da je dosta zahladilo zadnjih tjedan dana ovdje na Kvarneru, to znači da je glavna sezona lova lignji s obale krenula.

Tko god je lovio po zimi lignje ili ribu zna da je najgore kada ruke ozebu. Sa zaleđenim prstima je sve teže: zabacivati, namotavati rolu ili mijenjati varalice. A i ribolov nije neka zabava kada morate misliti samo na to kako ne osjećate prste na rukama.

Iz tog razloga moja preporuka je da uz osnovnu opremu za lov lignji s obale obavezno nabavite neke rukavice. 

Nedavno sam u Decathlonu vidio ove Solognac lovačke rukavice i učinile su mi se savršene za ribolov s obale. Ponajprije jer su od neoprena koji ima odlična izolacijska svojstva i brzo se na suši na zraku.

Solognac rukavice za lignjolov

Drugo, možda i bitnije od toga je što se rukavica na kažiprstu može “preklopiti” i tako je kažiprst vani, dok su ostali prsti i dalje na toplome. Svatko tko je par puta pokušao zabaciti skosavicu s rukavicama na rukama zna da je jako teško pogoditi trenutak kada treba pustiti upredenicu da skosavica odleti jer u rukavicama nemamo tako dobar kontakt sa upredenicom i štapom. Upravo “prozorčić” na kažiprstu na ovim rukavicama riješava taj problem.

Rukavice su osim toga vrlo udobne, te na području dlana imaju gumene “čepiće” zbog kojih vam štap neće klizati u ruci. Dostupne se u 3 veličine: M, L i XL, te im je cijena u Decathlonu 76,99.- kn.

Imate preporuku za neke druge rukavice? Ostavite komentar ili se slobodno javite!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.