Kako najlakše očistiti lignje?

čišćenje i pohrana lignji

Nakon što smo uspješno ulovili lignju i odlučili je uzeti doma za konzumaciju na red dolazi čišćenje i pohrana lignji. Pravilna pohrana lignji je vrlo važna, u suprotnome će lignje koje ste mukotrpno ulovili izgubiti na okusu i teksturi.

Moj hodogram je sljedeći: nakon što ulovim lignje stavim ih čim dođem doma u frižider. Ukoliko ih planiram pojesti idućih dan-dva obično ih puštam u frižideru, u suprotnome ih očistim i stavim u zamrzivač, najčešće isti dan kada su i ulovljene, najkasnije iduće jutro.

Očistiti lignje nije pretjerano teško. Treba vam jedna vrećica u koju ćete baciti utrobu, kljun i vanjsku opnu, te daska i nož. Lignje čistim odmah pored sudopera tako da ih mogu isprati pod hladnom vodom.

Video niže prikazuje kako najlakše očistiti lignju:

Nakon što ste očistili lignju možete ju pustiti dan-dva u frižideru, u suprotnome je zamrznite. Ja ih stavim u obične vrećice za zamrzivač i obavezno istisnem što više zraka iz njih kako bi meso ostalo u što boljem stanju, te na vrećici napravim čvor ili ju zavežem gumicom. Također na vrećice markerom napišem datum kada sam ih zamrznuo, tako da uvijek prvo odledim one lignje koje dulje stoje u zamrzivaču.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: