Prvi pogled na DTD novitete – Gamberino, Red Shrimp, Toro, Ballistic, Bloody Fish

DTD skosavice 2019
DTD skosavice 2019
Noviteti iz DTD-a za 2019.

Nakon inicijalnog kontakta s moje strane i par izmjenjenih mailova, dragi ljudi iz DTD-a su bili toliko ljubazni i pristali su mi poslati paket s njihovim najnovijim proizvodima za lignjolov kako bi ih isprobao iz prve ruke i napisao recenziju na blogu. Ovo je tek prvi dojam, a kako su se skosavice pokazale napisati ću u nekom kasnijem članku nakon nekoliko odrađenih lignjolova s njima.

Prvo ćemo se osvrnuti na nove DTD bukve – Bloody Fish i Toro. Iako su namijenjene prvenstveno lignjolovu iz barke trebale bi biti dobre i za lignjolov s obale.

DTD Bloody Fish skosavica
DTD Bloody Fish 3.0 u dekoru Bonito

Ideja iza DTD Bloody Fish bukve je da imitira ranjenu ribicu. Zbog toga je iza lijeve škrge na bukvi nacrtan krvavi trag. Bloody Fish bukva koju sam dobio na test je u dekoru “Bonito”. S obzirom na prirodne boje i realan dekor moje mišljenje je da bi bukva najbolje rezultate trebala donijeti preko dana ili kad je puno izvora svjetlosti u blizini. Veličina koju ću koristit je 3.0. U toj veličini bukva je dugačka 13.2 g što je garancija za pristojan zabačaj, te ima brzinu tonjenja 6.0 sekundi po metru. S obzirom da lovim na nešto dubljim terenima meni to savršeno odgovara. Način na koji planiram koristiti bukvu je lagano povlačenje uz povremeno stajanje. Također kao i sa svim ostalim skosavicama krećem od same površine mora, i pri svakom idućem zabačaju skosavicu puštam da potone malo dublje kako bi pročešljao sve slojeve mora.

DTD Toro 3.0

DTD Toro je oblikom vrlo slična DTD Bloody fish bukvi, no ovdje dekor ne imitira prirodne boje riba. DTD Toro dolazi sa bijelim ili crnim platnom koje je prošarano bijelom, crnom ili crvenom bojom radi kontrasta. No jednom kada DTD Toro ubacite u more platno poprima ružičastu boju čiji se intenzitet s vremenom povećava. DTD Toro planiram koristiti na isti način poput DTD Bloody Fish bukve, uz razliku da ga planiram koristiti više noću.

DTD Ballistic 3.0 skosavica
DTD Ballistic 3.0

Pomične kuglice u DTD Ballistic

Iako izgledom podsjeća na bukvu i netko bi lako mogao pomisliti da je njezina namjena lignjolov iz barke, DTD Ballistic Oita je konstruirana prvenstveno za lignjolov s obale. DTD Ballistic Oita naime u sebi ima pomične kuglice, koje se prije zabačaja namjeste da stoje u “repu”. Zbog takvog rasporeda težine i uskog i aerodinamičnog tijela DTD Ballistic Oita leti puno dalje nego druge skosavice i na taj način nam omogućava da pretražimo i onaj udaljeniji komadić mora koji nam je do sada bio van dosega. Nakon što skosavica padne u more, važno je uz napetu strunu napraviti štapom trzaj kako bi se kuglice pomaknule prema glavi skosavice gdje će se magnet pobrinuti za to da tu i ostanu. Na taj način DTD Ballistic Oita pravilno tone i ima pravilan rad pri povlačenju prema kraju. Što se tiče dostupnih boja, DTD Ballistic Oita dolazi u već dokazanom DTD “White killer” dekoru koji se meni pokazao kao jedan od najlovnijih prošle zime.

DTD Gamberino
DTD Red Shrimp skosavica
DTD Red Shrimp

DTD Gamberino i DTD Red Shrimp za razliku od dosadaštnjih DTD Oiti imaju novi oblik tijela. I dok je kod ostalih Oita gornji dio tijela “ravan”, kod DTD Gamberina i DTD Red Shrimpa je taj dio tijela naboran i izgledom podsjeća na članke kozice i škampa. Osim samog oblika tijela novost su i mekane gumene nogice s donje strane koje su premazane UV bojom . DTD Gamberino i Red Shrimp dostupni su isključivo u veličini 3.0, te imaju brzinu tonjenja 6.5 sekundi po metru. DTD Gamberino ima fosforno tijelo koje svijetli plavom bojom, te je prošaran narančastim UV uzorkom, dok DTD Red Shrimp kako mu i ime sugerira ima fosforno tijelo koje po mraku svijetli crveno.

Provjereno lovni DTD Panic Egi

Iako nije ovogodišnji novitet, još bih ovdje spomenuo i DTD Panic Egi, čiji su mi primjerak također poslali. DTD Panic Egi je nešto skroz drugačije od klasičnih skosavica. Naime dolazi sa dvije perajice (narančastom i prozirnom) koje se mogu zakačiti na kraj skosavice. Zahvaljujući tim perajicama DTD Panic Egi pri povlačenju tetura i proizvodi vibracije koje su mi se pokazale kroz zadnjih godinu dane vrlo privlačne lignjama. Skosavica koju obavezno imam sa sobom u svakom lignjolovu.

Sve navedene proizvode možete kupiti u svakom bolje opremljenom dućanu s ribolovnom opremom, ili ih pak možete naručiti iz udobnosti svoga doma putem DTD webshopa. Uskoro slijedi nastavak ovog članka sa testiranjem navedenih skosavica u praksi i rezultatima lignjolova.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: