Uvjeti korištenja i Izjava o privatnosti

Korisnik posjetom http://www.lignjolovac.com web stranicama potvrđuje da je pročitao i da u cijelosti prihvaća ove Uvjete korištenja web stranice http://www.lignjolovac.com (dalje u tekstu: Uvjeti korištenja), a 
svakim korištenjem http://www.lignjolovac.com Korisnik potvrđuje da je u tome trenutku upoznat s aktualnom verzijom Uvjeta korištenja i da iste u cijelosti prihvaća. 

Prihvaćanjem Uvjeta korištenja Korisnik daje administratoru web stranice http://www.lignjolovac.com (dalje u tekstu: Administrator) izričitu suglasnost da smije podatke dostavljene prilikom registracije kupovine u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka obrađivati u svrhu registracije, odnosno ispunjavanja prava i obveza temeljem ovih Uvjeta. 

Uvod 

Ovim Uvjetima korištenja regulira se: 

1. Način i svrha korištenja http://www.lignjolovac.com 

2. Način izravnog i neizravnog prikupljanja podataka korisnika 

3. Vrsta podataka koji se prikupljaju 

4. Korištenje prikupljenih podataka 

5. Zadržavanje korisničkih podataka

6. Brisanje korisničkih podataka

7. Sigurnosne procedure

8. Promjena Uvjeta 

1. Način i svrha korištenja http://www.lignjolovac.com

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na http://www.lignjolovac.com ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka Administratora te se mogu koristiti isključivo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava i prava trećih osoba. Korištenjem sadržaja http://www.lignjolovac.com korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz korištenja te prihvaća koristiti sav sadržaj isključivo za osobnu uporabu i 
vlastitu odgovornost. Administrator neće biti odgovoran za način korištenja http://www.lignjolovac.com, za radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja kao niti za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom sadržaja http://www.lignjolovac.com. 

2. Način prikupljanja osobnih podataka 

1. Izravno od korisnika prilikom pretplate na newsletter ili u slučaju kontakta putem kontakt stranice
2. Neizravno prilikom korisničkog surfanja http://www.lignjolovac.com. 

3. Vrsta podataka koji se prikupljaju

Prilikom pretplate na newsletter ili u slučaju kontakta putem kontakt stranice: 
1. Ime i prezime
2. E-mail adresu

Neizravno prikupljanje podataka 
1. Putem kolačića – korisniku se dodjeljuje jedinstveni identifikator putem cookie metode (Više pod “Kolačići”) 
2. Ostale skupne podatke vezane uz korisničko korištenje web stranica putem Google Analytics-a

4. Korištenje prikupljenih podataka

Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik daje svoju privolu da se podaci prikupljeni putem www.lignjolovac.com mogu koristiti u neku od sljedećih svrha: 

  • Omogućiti korisniku pristup određenim web stranicama i/ili funkcionalnostima na www.lignjolovac.com
  • Informirati korisnika o novim web stranicama i/ili funkcionalnostima na http://www.lignjolovac.com
  • Analizirati korisničko korištenje http://www.lignjolovac.com i raditi web statističke izvještaje za interne potrebe Administratora
  • Kontaktirati korisnika putem e-maila ili na druge načine, a vezano uz korisnički upit
  • Analizirati podatke o korisnicima uključujući korisničko pozivanje, pretraživanje, pregledavanje http://www.lignjolovac.com i lokacijske podatke na osobnoj ili skupnoj osnovi.

Prigodom korištenja, tj. posjeta http://www.lignjolovac.com, poslužitelj pohranjuje određene informacije u obliku “kolačića” (“cookie”) na računalu/mobilnom uređaju Korisnika. “Kolačići” se koriste za prepoznavanje Korisnika u tijeku njegovog spajanja, te se brišu nakon 180 dana. “Kolačić” je skup podataka koje generira poslužitelj mrežnih stranica, a koje internetski preglednik sprema na disk Korisnika u obliku male tekstualne datoteke.

“Kolačić” se ne može koristiti za pokretanje programa ili unošenje virusa na Korisnikovo računalo. U “kolačiću” se ne pohranjuju informacije o telefonskome broju, računu ili detaljima plaćanja Korisnika i tim se informacijama ne može pristupiti. Administrator korištenjem “kolačića” ni na koji način ne prikuplja informacije u vezi s korištenjem računala ili pregledavanjem drugih stranica na internetu Korisnika. S obzirom na to da se “kolačić” nalazi na računalu Korisnika, Administrator ga ne može pronaći ako Korisnik posjeti http://www.lignjolovac.com s nekoga drugog računala. 

Korisnik ima mogućnost prihvaćanja ili odbijanja “kolačića” putem postavki internet preglednika. U slučaju da korisnik odbije prihvaćanje “kolačića” postoji mogućnost da neki dijelovi ili funkcionalnosti http://www.lignjolovac.com stranice neće funkcionirati na korisničkom računalu/mobilnom uređaju. Iz navedenog razloga Administrator savjetuje korištenje “kolačića” 
prilikom posjete http://www.lignjolovac.com stranica. 

5. Zadržavanje korisničkih podataka

Administrator će zadržati prikupljene podatke o korisnicima samo u vremenu koje je nužno za ostvarenje određene svrhe. 

6. Brisanje korisničkih podataka

Ukoliko korisnik želi da se njegovi korisnički podaci trajno izbrišu sa stranice http://www.lignjolovac.com i/ili iz baze podataka Administratora to može učiniti putem kontakt forme.

7. Sigurnosne procedure

Administrator na redovitoj osnovi razmatra procedure kako bi se korisnički osobni podaci zaštitili od neautoriziranog pristupa, slučajnog gubitka ili uništenja. Koristi se tržišni standard (SSL tehnologiju) kako bi se enkriptirali osjetljivi korisnički podaci. Administrator u pružanju usluga inzistira na sigurnosti korisničkih podataka i nastoji da treće strane (ukoliko im se isti prosljeđuju) održavaju istu razinu zaštite korisničkih podataka. 
Korisnici trebaju biti svjesni da je komunikacija putem interneta, u smislu e-mail i web komunikacije nesigurna osim u slučajevima SSL enkripcije. Sama priroda interneta je da podaci mogu prolaziti kroz internetske veze u mnogim zemljama prije nego što su isporučeni. 
Administrator ne može prihvatiti odgovornost za neautorizirani pristup ili gubitak informacija ukoliko se radi o slučajevima nad kojima
Administrator nema izravni nadzor.

8. Promjena Uvjeta

Administrator pridržava pravo izmjene ovih Uvjeta korištenja, o čemu će Korisnik biti pravodobno obaviješten putem http://www.lignjolovac.com web stranice ili putem e-maila.

%d blogeri kao ovaj: